Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

4 συμβουλές για λαμπερά μαλλιά!

...tips του δερματολόγου για υγιή μαλλιά

Όταν λούζεστε επικεντρωθείτε κυρίως στο πλύσιμο των ριζών, διότι το υπερβολικό λούσιμο του στελέχους των τριχών οδηγεί σε σκληρά, εύθρυπτα και θαμπά μαλλιά.

Τα λιπαρά μαλλιά χρειάζονται πιο συχνό λούσιμο, το οποίο μπορεί να είναι και καθημερινό σε άτομα που τα μαλλιά τους «λαδώνουν» πολύ.

Αντίθετα οι μαλακτικές κρέμες (conditioner) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μικρή ποσότητα και μόνο στις άκρες των μαλλιών καθώς η χρήση υπερβολικής ποσότητας θα κάνει τα μαλλιά πιο θαμπά και λιπαρά.

Για να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας συστήνουμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:
  1. Η συχνότητα με την οποία λούζετε τα μαλλιά σας θα πρέπει να βασίζεται στο πόση λιπαρότητα παράγει το τριχωτό της κεφαλής σας. Λούζετε τα λιπαρά μαλλιά πιο συχνά. 
  2. Χρησιμοποιήστε conditioner μετά από κάθε λούσιμο εάν δεν χρησιμοποιείτε "2 σε 1" σαμπουάν, καθώς με χρήση τους μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά την εμφάνιση των ξηρών ή κατεστραμμένων μαλλιών αυξάνοντας την λάμψη τους , μειώνοντας το στατικό ηλεκτρισμό, βελτιώνοντας την αντοχή τους και προσφέροντας κάποια προστασία από τις βλαβερές ακτίνες UV. 
  3. Επιλέξτε σαμπουάν και conditioner ειδικά για τον τύπο των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, αν βάφετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν σχεδιασμένο για βαμμένα μαλλιά. Αν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα ή έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, επιλέξτε ένα σαμπουάν "2-σε-1". 
  4. Προστατέψτε τα μαλλιά κατά την κολύμβηση. Μπορείτε να αποφύγετε τις βλαβερές συνέπειες του χλωρίου φορώντας ένα σκουφάκι για κολύμπι και χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα για κολυμβητές σαμπουάν και conditioner μετά το κολύμπι για να αποκαταστήσετε τη χαμένη υγρασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου