Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πανάδες - Καφέ κηλίδες


Το φιλί του ήλιου αφήνει στο δέρμα μας μακροπρόθεσμα καφέ κηλίδες και πανάδες
Η έκθεση στον ήλιο (UVA – UVB ακτινοβολία ) χωρίς προστασία οδηγεί σταδιακά μετά από χρόνια στην εμφάνιση διαταραχών της μελάχρωσης (κηλίδες - πανάδες). 

Εκτός από την έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές διαταραχές, η εγκυμοσύνη καθώς και η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών ή και άλλων φαρμάκων συμβάλλουν στην εμφάνιση τους.



Πριν & Μετά




Πώς αντιμετωπίζονται οι διαταραχές της μελάχρωσης; 

Η θεραπεία των πανάδων(ή αλλιώς μέλασμα) είναι αρκετά πολύπλοκη.
Συνήθως χρειάζεται ο συνδυασμός διαφόρων τεχνικών όπως peelings λεύκανσης και συστημάτων Lasers και IPL καθώς και η χρήση λευκαντικών κρεμών.Οι εντοπισμένες κηλίδες αντιμετωπίζονται συνήθως ευκολότερα με τη χρήση Lasers και IPL συστημάτων.

Πώς φαίνονται οι κηλίδες μετά τη συνεδρία; 

Οι κηλίδες σκουραίνουν περισσότερο μετά το τέλος της θεραπείας, πράγμα το οποίο διαρκεί περίπου 10 μέρες. Μετά το χρώμα εξασθενεί σταδιακά και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στις 4 περίπου εβδομάδες. Αν το χρώμα επιμένει μπορεί να επαναληφθεί μια δεύτερη συνεδρία στο μήνα. Γενικά οι πιο σκουρόχρωμες βλάβες ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στη θεραπεία σε σχέση με τις ανοιχτόχρωμες, για τις οποίες μπορεί να απαιτηθούν συνολικά περίπου 3 – 4 συνεδρίες.
Μετά το τέλος της θεραπείας χρειάζεται αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντιηλιακών κρεμών.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα; 

Το αποτέλεσμα συντηρείται εφόσον υπάρχει αποφυγή από την έκθεση στον ήλιο και χρήση αντιηλιακών καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μετά το τέλος των συνεδριών συνιστούμε σαν συντήρηση επίσης την χρήση λευκαντικών κρεμών.

πηγή: www.skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου