Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οι αριθμοί του Solarium


Καθώς χειμωνιάζει και χάνουμε το σοκολατί χρώμα που αποκτήσαμε στις διακοπές μας, πολλές από εμάς, διατηρούμε το αποτέλεσμα κάνοντας Solarium.


Μελέτες έχουν δείξει όχι και τόσο καλά δεδομένα για την επίδραση του Solarium στο δέρμα μας:

  • Παρόλο που είναι ευρέως γνωστό ότι το solarium μπορεί να επηρεάσει στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος, καθημερινά, πάνω από 1 εκατομμύριο Αμερικάνοι κάνουν συνεδρίες μαυρίσματος.
  • Σχεδόν 28 εκατομμύρια άνθρωποι μαυρίζουν τεχνητά στις Η.Π.Α κάθε χρόνο. Από αυτούς τα 2.3 εκατομμύρια είναι έφηβοι.
  • Σχεδόν το 70 %  της πελατείας των ινστιτούτων μαυρίσματος είναι οι γυναίκες, κυρίως ηλικίας 16 έως 29 ετών.
  • Η διαδικασία του μαυρίσματος χωρίς ήλιο, πριν από την ηλικία των 35 έχει συσχετιστεί με σημαντική αύξηση του κινδύνου του μελανώματος, την πιο θανατηφόρα μορφή καρκίνου του δέρματος.
  • Μελέτες έχουν δείξει ότι το τεχνητό μαύρισμα μπορεί να κάνει το δέρμα να φαίνεται ηλικιωμένο, να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και να προκαλέσει βλάβη στα μάτια.
Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν να προτιμούμε τον φυσικό τρόπο μαυρίσματος. Να απολαμβάνουμε τον ήλιο που έχουμε στην χώρα μας, λαμβάνοντας την προστασία που χρειάζεται.

Δεν ξεχνάμε το αντηλιακό μας, καπέλο και γυαλιά ηλίου, καθώς και να αποφεύγουμε την συστηματική έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12 και 4.


Φροντίζουμε την υγεία του δέρματος μας και αυτό θα μας αποζημιώσει με την λαμπερή και νεανική όψη που θα έχουμε για χρόνια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου