Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αντιμετωπίστε το τσίμπημα των κουνουπιών και την ενοχλητική φαγούρα


Ένα από τα ενοχλητικά συμβάντα του καλοκαιριού είναι τα τσιμπήματα από κουνούπια και έντομα

Αντιμετωπίστε τις παρενέργειες με φυσικό τρόπο:


1. Βάλτε πάγο. Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τη φαγούρα και η κοκκινίλα.

2. Χρησιμοποιήστε αλόη. Είναι φυσικό αντισηπτικό. Είτε φρέσκα φύλλα αλόης, είτε φρέσκος χυμός αλόης απευθείας πάνω στο τσίμπημα θα σας ηρεμήσει και θα γλιτώσετε τυχόν μολύνσεις.

3. Οινόπνευμα. Βρίσκεται σε κάθε σπίτι και είναι πολύ καλό αντισηπτικό. Μπορεί να τσούξει λίγο, αλλά σύντομα προσφέρει ανακούφιση από φαγούρα και πρήξιμο, περιορίζοντας ταυτόχρονα την πιθανότητα μόλυνσης.

4. Βιολογικό σαπούνι. Πλύνετε το δέρμα με βιολογικό σαπούνι και ξεπλύνετε με μπόλικο κρύο νερό.

5. Ξύδι. Λόγω του ότι είναι όξινο, το ξύδι σταματάει άμεσα την φαγούρα. Το λεμόνι, επίσης όξινο, έχει τα ίδια αποτελέσματα.

6. Φακελάκι από τσάι. Μειώνει άμεσα το πρήξιμο στο τσίμπημα του κουνουπιού, αλλά και στα μάτια.

7. Βασιλικός. Τα φύλλα του βασιλικού περιέχουν καμφορά. Η καμφορά κάνει καλό στην φαγούρα. Μια λύση είναι να προμηθευτείτε αιθέρια έλαια βασιλικού και να απλώνετε στο δέρμα.

Για να γλιτώσετε την απόβαση των κουνουπιών μπορείτε να προμηθευτείτε:

Σκευάσματα Σιτρονέλας: Κεριά, σπρέι, αποξηραμένα φύλλα, αιθέρια έλαια, ή οτιδήποτε άλλο περιέχει σιτρονέλα λειτουργεί καταλυτικά στην απώθηση των κουνουπιών. Επιπρόσθετα η σιτρονέλα μυρίζει πολύ ευχάριστα!

Εντομοαπωθητικά βραχιόλια. Είναι είτε από σιλικόνη, εμποτισμένη με αιθέρια έλαια ή άλλα υλικά. Είναι όμορφα και αναδύουν ένα ευχάριστο άρωμα.
Σε κάθε περίπτωση που το πρήξιμο ή η φαγούρα επιμένουν, ή παρατηρήσετε οποιαδήποτε αλλοίωση ή μόλυνση στο δέρμα, επικοινωνήστε με τον δερματολόγο σας.
 Δερματολογικό Ιατρείο Σοφία Συμεωνίδου
www.skinclinic4you.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου