Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Τσιμπήματα και δαγκώματα από έντομα


Αν και τα περισσότερα τσιμπήματα (δήγματα) και δαγκώματα από έντομα είναι αβλαβή, κάποια μπορεί να είναι επικίνδυνα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα, εάν είστε αλλεργικοί στο δηλητήριο τους ή εάν μεταφέρουν κάποια σοβαρή ασθένεια. Στα έντομα περιλαμβάνονται τα κουνούπια, οι ψείρες, τα τσιμπούρια, οι ψύλλοι, οι μέλισσες, οι σφήκες, οι κοριοί, οι αράχνες, οι σκορπιοί και πολλά άλλα. Τα περισσότερα τσιμπήματα από έντομα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ασφάλεια στο σπίτι με την τοπική φαρμακευτική αγωγή ( κρέμα υδροκορτιζόνης, αντιισταμινικά). Ωστόσο, μερικές φορές ένα τσίμπημα θα μπορούσε να μετατραπεί σε κάτι σοβαρό, ιδιαίτερα εάν έχετε τσιμπηθεί από πολλά έντομα την ίδια στιγμή. 

Τα συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσουν είναι τα εξής:
  1. Πόνος στο σημείο του τσιμπήματος.
  2. Αλλεργικές αντιδράσεις (αναφυλαξία με δύσπνοια, σφύριγμα αναπνοής,πρήξιμο του προσώπου, των χειλών και των αναπνευστικών οδών, ταχυκαρδία).
  3. Ναυτία.
  4. Φουσκάλα, ερυθρότητα ή οίδημα στο δέρμα.
  5. Υψηλός πυρετός .
  6. Νεκρώσεις ιστών.
Αν και τα περισσότερα τσιμπήματα από έντομα δεν είναι επικίνδυνα,είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στα συμπτώματα σας. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα, έχετε πονοκέφαλο, πυρετό ή πόνους στο σώμα,ή εμφανίσετε εξάνθημα μετά από ένα δάγκωμα εντόμου, επισκεφθείτε το δερματολόγο σας άμεσα.

Διαβάστε επίσης: Αντιμετωπίστε το τσίμπημα των κουνουπιών και την ενοχλητική φαγούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου