Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μύθοι και αλήθειες για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας


- Η σοκολάτα προκαλεί ακμή;

- Όσο υψηλότερο δείκτη προστασίας χρησιμοποιούμε στα αντηλιακά, τόσο το καλύτερο

Κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια;

1. Δείκτης προστασίας στα αντηλιακά: Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας υψηλότερος δείκτης προστασίας (SPF) έχει μικρό πρόσθετο όφελος συγκριτικά με έναν χαμηλότερο δείκτη προστασίας.

2. Η κατανάλωση σοκολάτας και λιπαρών φαγητών προκαλεί ακμή: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι κάποια συγκεκριμένη τροφή προκαλεί την ακμή.

Τι είναι η Ακμή; Διαβάστε περισσότερα.

3. Αντιβακτηριδιακά σαπούνια: Το δέρμα αποτελείται από λάδι, λιπαρά και νερό για να μπορεί να προστατεύεται από τα βακτήρια. Αν πλένεστε με αντιβακτηριδιακό σαπούνι, καταστρέφεται η φυσική ασπίδα του δέρματος. Προτιμήστε ένα μαλακό καθαριστικό και φυσικά μην ξεχνάτε την ενυδατική σας κρέμα!

4. Η βιταμίνη E σβήνει τα σημάδια της γήρανσης: Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. Πλέον, υπάρχουν πολλές επιλογές για να βελτιώσετε την εμφάνιση της επιδερμίδας σας. Ζητήστε τη συμβουλή του δερματολόγου σας για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σας.

Διαβάστε περισσότερα για την αντιγήρανση του δέρματος και τη φροντίδα της επιδερμίδας.

5. Όταν πίνουμε νερό προστατεύουμε το δέρμα μας από την αφυδάτωση: Αυτό που κρατάει το δέρμα μας ενυδατωμένο δεν είναι το νερό, αλλά το φυσικό λίπος! Αυτό που πρέπει να θυμάστε, είναι η καθημερινή χρήση των εξειδικευμένων προϊόντων που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας.

Προϊόντα ενυδάτωσης και περιποίησης του δέρματος, Skinceuticals. Διαβάστε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου