Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Εμποδίστε τη δημιουργία ρυτίδων στο λαιμό σας



Η περιοχή του λαιμού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και  είναι η πρώτη που προσβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Πολλές γυναίκες περιποιούνται την περιοχή του προσώπου, με αποτέλεσμα το δέρμα στο λαιμό τους να μένει απεριποίητο και γερασμένο. Άλλωστε, ένα από τα πρώτα σημάδια της γήρανσης είναι οι ρυτίδες του λαιμού και η χαλάρωση του δέρματος γύρω από αυτόν. Προστατεύστε και φροντίστε το δέρμα σας σωστά.

Λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διατηρήσετε και να ενισχύσετε την ελαστικότητα του δέρματος του λαιμού σας. Όπως περιποιήστε το πρόσωπό σας, περιποιηθείτε και το λαιμό σας.

Συμπεριλάβετε μερικά tips στην καθημερινότητά σας. Εκτός από τις ιατρικές και χειρουργικές μεθόδους που συνιστώνται για το δέρμα σας όταν επιθυμείτε μια πιο νεανική όψη, πρέπει πάντοτε να φροντίζετε το δέρμα σας από πολύ μικρή ηλικία, χρησιμοποιώντας κάποιες φυσικές μεθόδους:


Αιτίες


Ατμοσφαιρική Ρύπανση, καπνός και κάπνισμα

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μεγάλη, ειδικά στις μαγελουπόλεις και αποτελεί για όλες μας έναν εχθρό. Η ρύπανση και ο καπνός που προσβάλλουν την ατμόσφαιρα, βλάπτουν το δέρμα μας. Όντας νεότερες, το δέρμα μας εξουδετερώνει αυτές τις ελεύθερες ρίζες. Αλλά καθώς περνούν τα χρόνια, αυτή η διαδικασία επιβραδύνεται, προκαλώντας βλάβες στο δέρμα. Το κάπνισμα πάλι είναι πολύ επικίνδυνο για το δέρμα επίσης και εμφανίζει τα σημάδια της γήρανσης πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Ήλιος 

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, είναι μία από τις πιο επικίνδυνες αιτίες για προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα μας. Ο ήλιος έχει καλές ιδιότητες που θέλετε να τις απολαμβάνετε. Θρέφει το δέρμα με βιταμίνη D και βοηθά στην σωστή ανάπτυξη των οστών. Όταν βγείτε έξω, φροντίστε να προστατεύσετε το δέρμα σας με ένα καλό αντηλιακό. Οι ακτίνες του ήλιου καταστρέφουν την ελαστικότητα του δέρματός σας και δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην προηγούμενη μορφή του, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων, τις "γραμμές" γύρω από το στόμα και τις καφέ κηλίδες.

Πανάδες: Ένα Σύνθετο Δερματολογικό Πρόβλημα

Εμποδίστε τη δημιουργία ρυτίδων στο λαιμό, ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής

  • Περιορίστε την έκθεσή σας στον ήλιο για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις ακτίνες UVA και UVB.
Αντηλιακή προστασία: Μύθοι και Αλήθειες
  • Περιορίστε την έκθεση του δέρματος σας σε τσιγάρα και άλλου είδους καπνό.
  • Προσθέστε μια καλή άσκηση λαιμού στην καθημερινότητά σας.
  • Να κρατάτε πάντα το κεφάλι σας ίσιο και το πηγούνι σας ψηλά.
  • Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά για σφιχτό δέρμα.
  • Διαλέξτε ένα χαμηλό μαξιλάρι για να κοιμάστε και όχι ψηλό.
  • Φροντίστε να αποτοξινώνετε το δέρμα σας συχνά και να καθαρίζετε τους πόρους.
Διαβάστε επίσης: Όλα τα μυστικά για τα peeling.
  • Χρησιμοποιήστε μια καλή αντιρυτιδική κρέμα στο λαιμό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας πριν κοιμηθείτε.
  • Ζητήστε τη γνώμη του δερματολόγου σας σχετικά με την αντιμετώπιση των ρυτίδων και επιβραδύνετε τα σημάδια της γήρανσης.
Εάν ακολουθήσετε αυτά τα βήματα από πολύ νεαρή ηλικία, είναι εύκολο να επιβραδύνετε τη διαδικασία της γήρανσης. 

Αν όμως έχετε ήδη ρυτίδες στην περιοχή του λαιμού, μπορείτε να κάνετε απλές μη χειρουργικές επεμβάσεις που θα σας προσφέρουν ένα λείο, απαλό και νεανικό δέρμα. Συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας για θεραπείες αντιγύρανσης. Μην ξεχνάτε όμως, πως όποια μέθοδο εξάλειψης ρυτίδων ακολουθήσετε, να φροντίζετε καθημερινά το δέρμα σας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του λαιμού και να μην την παραμελείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου